Se pot depune cererile de eșalonare la plată simplificată

0
45

Firmele și alți contribuabili pot depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, cererile pentru accesarea eşalonării la plată simplificate.
În Monitorul Oficial al României nr. 1104/19 noiembrie, a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 3896/2020 prin care a fost aprobată procedura de acordare a eșalonării la plată de că­tre organul fiscal central, în formă simplificată.
Contribuabilii persoane fizice și juridice pot accesa eșalonarea la plată simplificată, pe o perioadă de cel mult 12 luni, pentru obligațiile fiscale principale și accesorii datorate după data declarării stării de urgență.
Pentru a accesa eșalonarea la plată simplificată nu este necesară constituirea de garanții, ci trebuie doar îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
• să se depună o cerere până în data de 15 decembrie 2020 inclusiv, la care se poate anexa graficul de eşalonare, cuprinzând cuantumul propus al ratelor
• să nu se înregistreze obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență, nestinse la data eliberării certificatului de atestare fiscală
• să nu fie în procedura falimentului
• să nu fie în dizolvare
• să fie depuse toate declarațiile fiscale până la data eliberării certificatului de atestare fiscală
• să nu se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară, potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală.
Cererea de eșalonare la plată se soluționează în termen de cel mult 5 zile de la data depunerii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.