La Spitalul Județean de Urgență s-a dat în funcțiune platforma de testare RT-PCR

0
109

Miercuri, 25 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost dată în func­țiune platforma integrată de diagnostic molecular (PCR-RT) în care se realizează atât teste pentru identificarea noului coronavirus SARS-CoV-2, cât și alte testări, cum ar fi cele de oncologie.
Consiliul Județean Maramureș a alocat sumele necesare pentru achiziționarea noului aparat de testare PCR, iar amenajarea spațiului s-a realizat în regie proprie de către Spitalul Județean Baia Mare. Valoarea echipamentelor este de 443.870 lei, cu TVA.
În prima etapă pot fi efectuate 96 de teste. Pacienții testați sunt automat înscriși în platforma națională Corona Forms, gestionată de S.T.S., urmând a fi anunțați prin sms dacă sunt pozitivi. Automat informația ajunge și la Direcția de Sănătate Publică, care introduce datele în sistemul de monitorizare a pacienților Covid-19.

Maramureșenii se pot testa, la cerere, contra sumei de 300 lei

Maramureşenii au două variante de a se testa la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”.
La cerere – cu plata contravalorii de 300 lei a testului și completarea documentației aferente sau în urma stabilirii de către medic a încadrării în definiția de caz (expunere directă, simptomatologie, rezultat rapid pozitiv.)
Testarea contracost se realizează cu programare la Spitalul Județean.
În prezent, în Maramureș mai funcționează 3 platforme de testare RT-PCR: la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Sighet și Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.