Probleme în cătunul Cornățea

0
51

Localnicii din cătunul Cornățea, aparținător de comuna Poienile de Sub Munte, trăiesc fără energie electrică, apă și gaze naturale. Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean, însoțit de primarul din Poienile de Sub Munte, Alexa Chifa, viceprimarul Ioan Holdiș și primarul din Ruscova, Ioan Turcsin, au făcut o vizită în acest colț al județului.
„Cei circa 110 locuitori din zonă nu au nici acum, în anul 2020, acces la electricitate, iar viața lor pare și astăzi desprinsă din trecut. Am discutat cu oamenii despre problemele pe care le au, am văzut cum trăiesc și am fost bucuros când am aflat că în această comunitate sunt 30 de copii, mulți care merg la școală, chiar dacă ajung cu dificultate în comuna Poienile de Sub Munte. Oamenii își doresc curent electric în casele lor, să poată avea astfel acces la o viață civilizată și să poată să își crească copiii în condiții mai bune”, a subliniat Ionel Bogdan.
În Poienile de Sub Munte trăiesc 10.227 de localnici, dintre care 3.500 au plecat la muncă în străinătate în speranța că vor reuși, într-o bună zi, să revină acasă la un trai mai bun. Extinderea rețelei de energie electrică ar trebui să se facă pe o distanță de circa 3 kilometri. În momentul de față oamenii pot ajunge în cătun doar cu sania sau căruța. Sunt localnici care, din lipsa unui drum practicabil, nu reușesc să meargă luni în șir până în următoarea localitate, Cvasnița, deși aceasta se află la doar 2,5 km distanță de Cornățea. Ionel Bogdan susține că, odată rezolvată problema conectării la rețeaua de electricitate, se vor face pașii necesari în vederea reabilitării drumului de acces spre cătun. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.