Calea Blajului

0
108

Semnalăm apariția cărții cu titlul de mai sus cuprinzând peste treizeci de articole, mărturii pline de emoție ale pelerinilor la Blaj, capitala spirituală a greco-catolicismului. Pelerinajul a avut loc la 2 iunie 2019 și a fost prilejuit de beatificarea celor șapte episcopi martiri de către Papa Francisc, exprimând astfel recunoștința contemporanilor față de cei ce au păstrat vie flacăra credinței ce s-a transmis nestinsă prin Biserica Tăcerii. Astfel, trecutul s-a unit cu prezentul într-o comuniune de simțire și trăire creștină.
Prezenta carte, fără a avea pretenții literare deosebite, surprinde cu autenticitate și simplitate, trăirile și experiențele emoționale și spirituale ale martorilor acelui eveniment de excepție. În felul acesta, ele vor rămâne dovezi de neuitat pentru generațiile viitoare ce se vor putea conecta la un moment înălțător din istoria confesiunii noastre. S-a dat prioritate căldurii exprimării emoționale personale a oamenilor din categorii profesionale și sociale diferite, trăirile inimii fiind, în acest caz, apreciate ca superioare analizei raționale a minții. Pe scurt, istorie scrisă cu inima…
Cei ce doresc să retrăiască zilele vizitei papale în România și să se împărtă­șească din sublimul acelor clipe pot achiziționa cartea din bisericile greco-catolice din Baia Mare, la un preț de 15 lei, în limita exemplarelor disponibile. Comenzi suplimentare se pot face prin preoții din județ ce vor contacta bru_bn1@yahoo.com; www.bunavestire.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.