Interes deosebit pentru muzeu din Băseşti

0
57

Casa memorială George Pop de Băsești a fost restaurată, lucrările încheindu-se în această toamnă. La redeschidere, a fost prezent și președintele României Klaus Iohannis. Acest lucru însă a determinat un aflux de turiști în comună, de prin toate părțile țării.
Autoritățile locale din Băsești se mândresc cu acest lucru, având în vedere un alt proiect major cu privire la muzeu și anume reabilitarea parcului din preajma casei memoriale, investiție consistentă pentru care acum caută finanțare,
„La muzeu s-a finalizat prima etapă de reabilitare. Urmează cea de-a doua, de reabilitare în zona parcului din împrejurul casei, cu un amfiteatru de circa 350 de locuri, scenă, dependințe etc. Sperăm să prindem și pentru acest proiect finanțare. Documentația este deja întocmită, în cuantum de peste un milion de euro. Mai există încă două clădiri care trebuie renovate. Casa muzeu George Pop de Băsești este deschisă vizitatorilor și vă pot spune că am avut turiști încontinuu de la redeschidere. A fost importantă și vizita președintelui României, în urma căreia foarte multă lume, de peste tot, a aflat de noi. Fiind acum la început, după restaurare, intrarea este gratuită, însă bineînțeles că vom avea bilet de intrare anul viitor” – a precizat Ioan Călăuz, primarul comunei Băsești.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.