Se mențin măsurile din asistența medicală până la 31 martie

0
28

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență prin care măsurile instituite în contextul pandemiei au fost prelungite până în 31 martie 2021.
Astfel, consultațiile medicale acordate în asistența medicală primară și în ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv serviciile conexe actului medical furnizate de psiholog și logoped, pot fi acordate și la distanță. * Consultațiile la medicul specialist din ambulatoriu se acordă fără a fi necesar biletul de trimitere.* În urma consultațiilor acordate la distanță, medicul de familie și medicul specialist va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical, inclusiv prescripțiile medicale. Documentele sunt transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.
Medicii din spital pot elibera, la externarea asiguratului, prescripție medicală pentru medicamente cu și fără contribuție personală, în ambulatoriu, pentru maximum 90 de zile.
Pentru situațiile care necesită prezentarea de documente CAS de către asigurat, cât și pentru transmiterea documentelor necesare asiguraților de la CAS, se pot utiliza mijloace electronice de comunicare.
Documente medicale care își mențin valabilitatea
Își mențin valabilitatea, până la data de 31 martie 2021, următoarele documente, a căror valabilitate expiră până la această dată:
• biletele de trimitere pentru specialități clinice, inclusiv pentru specialitatea medicină fizică și de reabilitare
• biletele de trimitere pentru specialități paraclinice
• recomandările medicale pentru dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive – ce se depun la CAS
• deciziile de aprobare pentru procurarea dispozitivului medical, tehnologiilor și dispozitivelor asistive
• deciziile de aprobare emise de către comisia de specialitate de la nivelul CNAS pentru efectuarea investigației PET-CT.
Medicii de familie pot prescrie în continuare pentru pacienții cronic inclusiv medicamentele restricționate din Lista de medicamente compensate și gratuite care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.