Țigări, de peste 44.000 lei, confiscate

0
25

• Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au oprit pentru control, în localitatea Medieșu Aurit, un autoturism marca Opel Meriva, înmatriculat în România.
Mașina era condusă de către un sătmărean, în vârstă de 48 de ani. La controlul sumar al autoturismului, polițiștii de frontieră au observat, pe bancheta din spate, o cantitate de țigări.
Mașina și persoana au fost conduse la sediu unde, după inventarierea bunurilor au rezultat 780 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară, în valoare de 9.126 lei.
Țigările au fost confiscate și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
• Și polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au descoperit abandonate, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Crăciunești, 3 colete cu țigări.
Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 35.100 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Sucevean căutat de autoritățile din România, oprit în Petea

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră un cetățean român, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în județul Suceava.
La verificări, s-a constatat că tânărul este căutat de autoritățile din România, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare. Judecătoria Gura Humorului l-a condamnat la un an, 5 luni și 10 zile de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației.
Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj al IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor ce se impun.

31 de cetățeni străini, ascunși în automarfare

Polițiștii de frontieră bihoreni și arădeni au depistat 31 de cetățeni din Egipt, Tunisia, Irak, Siria și Afganistan, solicitanți de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în automarfare încărcate cu diverse mărfuri.
În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.