Atenţionări de călătorie

0
60

Franţa – circulație interzisă după ora 18
Întreaga Franţă a fost plasată sub interdicţie de circulaţie începând de sâmbătă, 16 ianuarie, pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, a anunţat Guvernul, care a înăsprit şi măsurile la frontiere pentru a împiedica pătrunderea în ţară a tulpinilor noi ale virusului.
Cu excepţia cazurilor legate de misiuni de serviciu public, toate locurile, magazinele sau serviciile care lucrează cu public vor fi închise la ora 18 – a declarat şeful guvernului, Jean Castex.
Se înăspresc condiţiile de intrare
Orice călător care soseşte dintr-o ţară din afara UE va trebui „să facă un test PCR înainte de plecare şi să prezinte un test negativ pentru a urca în avion sau pe un vapor. Odată ajunse în Franţa, aceste persoane vor trebui să se angajeze că se vor izola timp de 7 zile şi să efectueze un al doilea test PCR, după această perioadă” – spune prim-ministrul francez.
Austria – înregistrarea electronică a devenit obligatorie
Înregistrarea electronică a devenit obligatorie în Austria. Măsura a intrat în vigoare vineri, 15 ianuarie, și a fost luată în contextul în care Austria este una dintre cele mai afectate țări de valul al doilea al pandemiei de coronavirus.
Înregistrarea electronică este valabilă atât pentru cetățenii străini, cât și pentru austrieci.
Prin noua măsură, autoritățile doresc să poată controla mai bine autoizolarea de 10 zile. Aceasta este necesară pentru oamenii care intră în Austria.
Totuși, perioada de stat în autoizolare poate fi scurtată dacă se efectuează un test PCR sau antigen în ziua a șasea. Acest test trebuie să fie negativ.
Autoritățile austriece au precizat că înregistrarea electronică este obligatorie și pentru persoanele care vin din țările cu risc redus de infectare.
Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – test negativ şi izolare 10 zile
Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile britanice au anunțat intrarea în vigoare a noilor măsuri aplicabile din 18 ianuarie.
Astfel, toate persoanele care călătoresc în Regatul Unit pot intra pe teritoriul Angliei cu condiția prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior intrării pe teritoriul Angliei.
Sunt acceptate testele moleculare, de tip PCR sau tehnologii derivate, LAMP (amplificare izotermă mediată prin buclă) sau antigen. Rezultatul testului negativ trebuie să fie redactat în original în limbile engleză, franceză sau spaniolă, nefiind acceptate traduceri.
Toate informațiile disponibile pot fi consultate pe pagina de internet: https:// www.gov.uk/guidance/
coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england?priority-taxon=774cee22-d896-44c1-a611-e3109cce8eae.
Conform autorităților britanice, prezentarea unui test cu rezultat negativ nu exclude măsura obligatorie de autoizolare, pentru o perioadă de 10 zile de la sosirea în Anglia, care poate fi suspendată cu condiția efectuării unui al doilea test, începând cu a 5-a zi de la sosire, cu rezultat negativ.
Irlanda – test PCR negativ
Conform autorităților irlandeze, persoanele care călătoresc în Irlanda pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Irlandei.
Testul trebuie prezentat atât înainte de îmbarcare pe cale aeriană și maritimă, cât și la sosirea pe aeroportul din Dublin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.