Sume mai mari pentru echipele mobile din zonele rurale

0
19

Prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Iulian Pope, a declarat pentru RoHealthReview că medicilor, asistenților medicali, echipei mobile care se vor deplasa în zonele rurale pentru vaccinarea populației, trebuie să li se ofere sume mai mari de bani:
„Vor trebui niște sume mai mari pentru că echipe mobile se vor deplasa în zonele rurale unde nu avem medici, în faza actuală a vaccinării, medicii, asistenții, registratorii medicali sunt angajați în spitale, centrele funcționează în cadrul spitalelor, își primesc de acolo salariile, nu a cerut nimeni această compensație. Trăim aceeași situație ca la stimulentul de risc pe care nici acum nu l-au primit toți. Sunt sume pe care Guvernul din nou le promite și, cel mai probabil, nu se va ține de promisiuni. La fel, autoritățile locale vor trebui să plătească acești bani. Nu știm dacă au, nu au bugete aprobate. Nu este așa simplu doar să anunți că acești oameni vor primi o bonificație”.
Potrivit acestuia, proiectul de Ordonanță vorbește despre compensații financiare pentru medici, asistenți și registratori, alții decât cei angajați.
În opinia sa, ar trebui să existe o diferențiere în ceea ce privește plata personalului de vaccinare dintr-un spital, de exemplu, și cel detașat în zonele rurale: “În momentul în care detașezi o persoană într-o altă zonă, prin unități mobile care vor efectua aceste vaccinuri, trebuie să îi dai o compensație financiară. Asta nu înseamnă că nu îi mai plătești salariul acolo unde este angajat”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.