Mediul de afaceri și CJ Maramureș – parteneriat pentru dezvoltarea economică

0
47

Parcurile industriale, științifice sau tehnologice sunt atractive pentru investitori. Dezvoltatorii își doresc siguranța că vor benefica de facilități importante precum reduceri de taxe și impozite, stabilirea unor chirii anuale sub nivelul pieței, că vor avea acces la infrastructură, vor găsi cu ușurință forță de muncă, precum și alte beneficii atât de necesare pentru dezvoltarea mediului economic.
În județul nostru, președintele Ionel Bogdan, a discutat acest aspect cu reprezentanţii Uniunii Naționale a Patronatului Român, şi se fac demersuri pentru înființarea companiei care va gestiona parcurile industriale.
Totodată, se pregătesc parteneriatele cu primăriile care dețin terenuri în zonele vizate. Ulterior vor fi depuse cereri de finanțare din fonduri europene în vederea realizării infrastructurii de care au nevoie aceste parcuri pentru a fi funcționale și atractive pentru investitori.
Polul principal de deschidere pentru infrastructura aeriană a județului este Aeroportul Internațional Maramureș. Reprezentanții UNPR au adus în discuție și acest subiect. Președintele Ionel Bogdan a subliniat că, împreună cu operatorii, se caută soluții pentru a deschide în acest an rute externe, însă totul depinde de evoluția pandemiei.
Un parteneriat solid între administrația județeană și mediul de afaceri este soluția pentru atragerea investițiilor, dezvoltarea județului și creșterea nivelului de trai al maramureșenilor. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.