Atenţionări de călătorie

0
64

• Franţa – nu permite intrarea fără test PCR negativ

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile franceze au anunţat că persoanele care călătoresc din state europene pot intra pe teritoriul Franţei cu condiţia prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării. Excepţie fac lucrătorii transfrontalieri şi transportatorii rutieri.

• Madrid – interdicţie de circulaţie noaptea

Guvernul regional din Madrid a anunţat că impune noi restricţii în contextul creşterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2, care intră în vigoare de AZI, 25 ianuarie, cu o interdicţie de circulaţie între orele 22-06.
În localuri nu vor fi permise mai mult de 4 persoane la o masă, iar magazinele vor fi închise la ora 21. Măsura nu va afecta serviciile esenţiale, precum farmaciile, benzinăriile şi centrele medicale.
Sunt interzise reuniunile în spaţii închise şi în locuinţele persoanelor care nu trăiesc împreună.
Măsurile sunt impuse, deocamdată, pentru o perioadă de 14 zile, în care va fi restricţionată şi circulaţia între mai multe zone.

• Belgia – interzice călătoriile în afara ţării

Belgia a decis să interzică populaţiei călătoriile neesenţiale în afara ţării începând de miercuri, 27 ianuarie, până în 1 martie.
Sunt interzise „călătoriile de agrement şi vor fi controale la frontiere, cu amenzi” – a precizat Elio di Rupo, preşedintele regiunii valone.

• Ungaria – 2 milioane doze de vaccin din Rusia

Guvernul din Ungaria a anunţat că a încheiat un acord în vederea achiziţionării a până la 2 milioane doze de vaccin rusesc Sputnik V – în pofida faptului că acesta nu a fost autorizat încă de către autorităţile sanitare europene.
Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto a anunţat, după semnarea contractului că ”vom avea acces la loturi care permit vaccinarea unui milion de cetăţeni”.
Livrarea urmează să aibă loc în trei luni.

• Olanda – test negativ cu 4 ore înainte de îmbarcare

Olanda a schimbat condiţiile de călătorie. Începând de sâmbătă, 23 ianuarie, toţi cetăţenii care vor să călătorească în această ţară sunt obligaţi să se testeze pentru coronavirus înainte de îmbarcarea în avion.
Astfel, toate persoanele care călătoresc în Regatul Ţărilor de Jos din zone de risc, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să prezinte un test rapid (antigen sau LAMP – amplificare izotermă mediată prin buclă), efectuat cu maximum 4 ore înainte de plecare. Măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflaţi în tranzit.
Această măsură se aplică suplimentar faţă de obligaţia persoanelor cu vârsta de peste 13 ani, care trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul olandez.
Suplimentar celor două teste, toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc pe cale aeriană în Regatul Ţărilor de Jos trebuie să completeze o declaraţie de sănătate obligatorie.

• SUA – test negativ sau document care să ateste vindecarea

Autorităţile americane au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, care vor intra în vigoare din 26 ianuarie 2021.
Astfel, toate persoanele care sosesc în SUA pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test cu rezultat negativ sau un document care să ateste că persoanele în cauză au fost infectate dar sunt vindecate.
Testul trebuie efectuat cu maximum 72 de ore (3 zile) anterior sosirii în SUA, fiind acceptate atât testele moleculare, cât şi testele antigen, iar documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie prezentat în format tipărit.
Reprezentanţii companiilor aeriene nu vor permite îmbarcarea persoanelor care refuză prezentarea documentelor solicitate.
Măsura se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste 2 ani.
Totodată, MAE precizează că autorităţile federale americane recomandă ca persoanele care intră în SUA să se testeze după o perioadă de 3 până la 5 zile de la sosire şi să rămână în autoizolare la domiciliu / reşedinţă, pentru o perioadă de 7 zile din momentul intrării pe teritoriul SUA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.