Săniuș „Bucuria Copiilor” – ediția 2021

0
28

În 20 ianuarie, Asociația Culturală „Cioltișorul” din satul Ciolt (președinte Ioan Marchiș) a organizat pe derdelușul „La Tinu lui Cornel” din localitate, un inedit concurs de săniuș, denumit „Bucuria Copiilor” – ediția 2021. La competiție au participat 35 copii, care au concurat la trei categorii de vârstă. Concursul s-a desfășurat în două manșe, făcându-se media la timpii obținuți. În urma celor două manșe, clasamentul a fost următorul:
• Categoria 5-7 ani: 1. David Ciolte; 2. Eva Berar; 3. Nicola Tuns; 4. Beniamin Pop.
• Categoria 8-10 ani: 1. Ionuț Rachiș; 2. Dănuț Tîrle-Coste; 3. Alexandru Dragoș; 4. Ianna Buhai; 5. Dănuț Ciolte.
• Categoria 11-13 ani: 1. Alexandru Agoșton; 2. Mihai Drăguș; 3. Andrei Dragoș; 4. Robert Agoșton; 5. Maria Atyim.
Premiile au constat în diplome și medalii pentru primii cinci clasați, respectiv premii speciale de participare (diplome) și medalii pentru ceilalți copii. S-au acordat premii și la frățiorii mai mici, prezenți la săniuș, respectiv: Simina Ciolte, Lorena Precup, Daniel Pop și David Ciupa. Organizatorii au acordat și două premii speciale, doamnei Lia Ciolte, care s-a ocupat de amenajarea pârtiei și asigurarea de ceai cald tuturor copiilor, respectiv Cofetăriei Chioar din Ciolt, administrată de Codruța Ilea.
La finalul competiției, președintele Asociației Culturale „Cioltișorul”, Ioan Marchiș, ajutat în desfășurarea concursului de secretarul asociației, Alina Dragoș și de arbitrul Ovidiu Buhai, a declarat: „Competiția a fost o reușită, iar copiii au fost deosebit de încântați de organizare, fiind prezenți în număr mare, dar mai ales că fiecare a fost recompensat cu câte o medalie și o diplomă. Chiar un băiat de 11 ani mi-a spus înainte de concurs că, azi, toată ziua fiind la cursurile școlare on-line, numai la concursul de săniuș s-a gândit, ceea ce denotă că zăpada și săniuța în această perioadă sunt bucuria copiilor, fiind pe deplin răsplătită”.
Spre seară, pârtia a devenit în premieră, luminată, spre bucuria copiilor, care au mai rezistat, să continue săniușul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.