Primăriile maramureșene, acționate în instanță de asistenții persoanelor cu handicap

1
370

Mai multe primării din Maramureș vor fi acționate în instanță de Sindicatul Asistenților Persoanelor cu Handicap, din cauza mai multor drepturi neacordate categoriei de personal pe care o reprezintă.
Deocamdată, sunt strânse semnăturile de la îngrijitorii persoanelor cu dizabilități. Într-o primă fază va fi dată în judecată Primăria Târgu Lăpuș din cauza indemnizației de hrană care nu a fost acordată pe o perioadă destul de lungă. Deja a fost stabilit și termenul de proces, în luna februarie.
Liderul Sindicatului Asistenților Persoanelor cu Handicap Maramureș, Eva Vermuth, a declarat că în prezent sunt adunate semnături din 4 localități pentru a se intenta proces pentru neacordarea voucherelor de vacanță, unele dintre primării omițând să acorde acest drept încă din 2018. Pe de altă parte, sindicaliștii sunt deciși să recurgă la acțiuni în instanță și pentru a obține plata concediilor neefectuate. Sunt primării care nu au plătit concediile chiar de prin 2013. Legea nu permite, însă, decât solicitarea drepturilor pe ultimii trei ani, așa că asistenții vor rămâne fără o bună parte din sumele care ar fi trebuit să le parvină ca urmare a faptului că nu au putut pleca în concediile de odihnă. Sindicaliștii vor cere și sporul pentru condiții grele, dar și sporul pentru riscul de îmbolnăvire cu Covid-19, la nivelul țării existând un județ, Satu Mare, unde asistenții au primit acest drept, fără a se apela la instanță, după cum a declarat Eva Vermuth. Sindicatul Asistenților Persoanelor cu Handicap Maramureș numără în jur de 400 de persoane, reunind angajați din 20 de primării.

1 COMENTARIU

  1. Nici în Carei jud. SATU MARE nu se dau banii de hrană și voucherele de vacanță pe motiv că nu s au alocat bani pt asaceva

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.