Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, pune bazele înființării de parcuri industriale

0
87

Dezvoltarea economică a județului Maramureș este strâns legată de înființarea de parcuri industriale. Primul pas în această privință a fost făcut ieri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș.
La inițiativa președintelui Ionel Bogdan, consilierii au votat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre care viza înființarea Societă­ții Comerciale Parcuri Industriale Maramureș SA. Totodată, s-a aprobat un buget de 5.000.000 lei ca aport la capitalul social al societății.
În Planul lui Bogdan, președintele scria că va dezvolta Parcuri Industriale în Maramureș și că va face tot ce-i stă în putință pentru a atrage investitori, astfel încât aceștia să creeze locuri de muncă bine plătite pentru ca nivelul de trai al maramureșenilor să se îmbunătățească simțitor.
Încă din primele săptămâni de la preluarea mandatului, Ionel Bogdan a făcut demersurile necesare pentru îndeplinirea acestui obiectiv.
„Azi am venit în fața consilierilor județeni cu o propunere importantă pentru dezvoltarea economică a județului. Primul pas a fost făcut. Am înființat această societate care va gestiona tot ce ține de implementarea acestui obiectiv. Am discutat cu potențiali investitori și cu administrațiile publice locale care dețin terenuri pretabile pentru dezvoltarea de parcuri industriale. Urmează să definitivăm parteneriatele cu unită­țile administrativ teritoriale din județ. Până la ora actuală am identificat terenuri pe raza municipiului Baia Mare, dar și la Recea, Dumbrăvița, Groși, Șomcuta, Fărcașa, Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș”, a precizat președintele Ionel Ovidiu Bogdan.
Pentru încurajarea dez­voltatorilor să investească în Maramureș se are în vedere ca în fiecare regiune geografică să se facă demersurile necesare pentru amenajarea parcurilor industriale, științifice sau tehnologice.
„Acest obiectiv este foarte important pentru mine. Astfel, pentru realizarea acestuia avem în vedere accesarea fondurilor europene sau dacă va fi nevoie alocarea financiară din bugetul propriu al Consiliului Județean Maramureș. Avem în vedere dezvoltarea parcurilor industriale în toate regiunile județului, în Țara Codrului, Țara Lăpușului, Chioar și în Maramureșul Istoric.
Fiecare investiție în parcuri industriale înseamnă o creștere a bugetelor locale, a bugetului județului Maramureș, dar, în primul rând, creșterea nivelului de trai și a bunăstării maramureșenilor”, a mai spus președintele Consiliului Județean Maramureș.
Încă de la preluarea mandatului, președintele Consiliului Județean Ma­ramureș, a pus un accent deosebit pe dezvoltarea infrastructurii rutiere.
Proiecte precum realizarea centurii metropolitane, așa-numita variantă ocolitoare a municipiului Baia Mare, Varianta ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației, realizarea drumurilor expres sau reabilitarea drumurilor județene, sunt în etape avansate de lucru, fiind proiecte foarte importante pentru a oferi toate condițiile pentru investitori și pentru locuitorii județului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.