Testele rapide ANTIGEN SARS-CoV-2 costă între 30 și 68 de lei

0
31

Prețul unui test rapid antigen SARS-CoV-2, pentru autotestare, comercializat online în România variază între 30 lei și 68 lei, situându-se la un nivel comparabil cu prețurile practicate în mai multe țări europene, arată o analiză a Consiliului Concurenței.
Testul antigen este cel mai nou tip de testare și, în acest moment, este singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. Acesta detectează antigeni, respectiv partea de virus pe care sistemul imunitar o recunoaște. Testele rapide antigen SARS-CoV-2 pentru autotestare sunt introduse pe piață cu implicarea unui organism care evaluează conformitatea acestor produse.
Persoanele fizice pot achiziționa online truse (kit-uri) care conțin 2, 5, 20 sau 25 de teste rapide. Astfel, în funcție de platforma online de pe care este achiziționată, o trusă care conține 2 teste rapide poate costa între 80 lei și 136 lei, iar cea cu 5 teste între 158 lei și 209 lei. În ceea ce privește trusele cu câte 20 de teste rapide pentru detectarea COVID 19, prețurile acestora variază între 600 lei și 1000 lei. Testele rapide antigen SARS-CoV-2se comercializează la prețuri similare și în alte state europene.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă utilizarea testelor antigenice rapide, în particular, atunci când testele RT-PCR sunt temporar indisponibile.
În ceea ce privește testele rapide pentru identificarea anticorpilor SARS-CoV-2, IgG/IgM, acestea pot fi achiziționate de pe platformele online, prețul mediu fiind de 39,21 lei. Prețul unui kit care conține 25 de teste variază între 401,6 lei și 1.100 lei. Anticorpii IgG indică dacă o persoană a avut COVID-19 și a dezvoltat anticorpi. Anticorpii IgG apar în organism mai târziu și se mențin pe o perioadă mai lungă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.