Anchetă în desfășurare la Spitalul Județean Baia Mare

0
165

Alocația de hrană pentru un bolnav internat la Spitalul Județean Baia Mare este de 10 lei pe zi. Excepție fac bolnavii cu afecțiuni oncologice, diabeticii, bolnavii din secțiile de arși, a căror alocație de hrană este de 15 lei pe zi.
În urma sesizărilor apărute în mediul online încă de marți seara (26 ianuarie 2021), când o femeie a postat pe rețelele de socializare fotografii cu mâncarea pe care o primise o tânără însărcinată, internată în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, mâncare mai slabă decât regimul unui deținut, și despre care am scris în pagina de sănătate de joi, 28 ianuarie, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a dispus începerea unei anchete imediate. Astfel, la fața locului a fost trimis Corpul de Control care a făcut verificări și a întocmit un raport intermediar cu privire la ancheta aflată în curs. Imediat ce va fi întocmit un raport final, acesta se va face public, împreună cu măsurile ce urmează a fi luate.
“Am nevoie de toate datele înainte de a mă putea pronunța concret cu privire la serviciile din spital. Până nu am toate datele, nu pot să iau decizii cu privire la măsurile care se pot lua pentru îmbunătățirea serviciilor din spitale. Eu vin în întâmpinarea managerilor de spitale, însă aceștia trebuie să îmi semnaleze problemele cu care se confruntă. Deciziile le voi lua în funcție de datele pe care le voi avea în raportul final al anchetei în curs, iar dacă sunt găsite nereguli, cei responsabili se vor face răspunzători. Trebuie să găsim soluții în ceea ce privește eficientizarea serviciilor spitalelor din județul Maramureș, indiferent că este vorba de servicii de cazare sau servicii de sănătate” – a subliniat președintele Ionel Bogdan.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.