🕮 Lecții de învățat 🕮 Răfuiala cu statuile

0
74

La Casa Albă, în Biroul Oval, sau alăturat, există multe statui cu personalități, primite în dar de lideri ai statelor lumii. Printre ele și cea a lui Winston Churchill, dăruită de premierul britanic Tony Blair președintelui George W. Bush. Numai că bustul fostului premier britanic a produs multe controverse la Casa Albă. Când a ajuns președinte, Barack Obama, în timpul căruia Joe Biden a servit ca vicepreședinte, a decis înlăturarea bustului din Biroul Oval. Casa Albă anunța la vremea aceea că obiectul se află în continuare în… Casa Albă.
Controversatul președinte american Donald Trump a readus bustul lui Churchill în Biroul Oval, prezentându-i-l fostului premier britanic Theresa May în timpul primei lor întâlniri la Washington, în 2017. Declarând cu emfază că „este o mare onoare să îl avem pe Winston Churchill înapoi”.
Acum, a venit rândul președintelui Joe Biden să se răfuiască cu statuia lui Churchill. Care a dispărut din nou din Biroul Oval. Deși alte busturi, printre care și cea a fostului lider sindical Cesar Chavez, sau a activistului pentru drepturi egale Martin Luther King Jr., sunt expuse. Bustul lui Chavez a fost adus în Biroul Oval după învestirea lui Joe Biden ca președinte al SUA.
E greu cu statuile. Care țin de istorie! Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.