Puncte comune de cooperare în domeniul medical dintre Israel și Maramureș

0
32

Reprezentanții Misiunii Economice ai Ambasadei Israelului în România s-au întâlnit în sistem online cu reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și managerii spitalelor din subordine, cu scopul de a identifica puncte comune de cooperare în domeniul medical.
La întâlnire au participat Bareket Knafo – conducătorul Misiunii Economice a Israelului în România, Antonia Leahu – manager al departamentului Strategie și Cooperare Internațională a Misiunii, Raluca Bărburescu – ofițer comercial al Misiunii pe sectorul medical, iar din partea CJ Maramureș, Ioan Cheudan – președintele Comisiei pentru Sănătate, Ludovica Rusu – managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare și Vasile Bonaț – managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.
Au fost abordate aspectele de interes comun pentru cele două părți, cu accent pe cooperarea în domeniul medical. Discuțiile s-au axat pe identificarea modalităților în care expertiza companiilor israeliene poate fi utilizată în activitatea spitalelor din Maramureș, găsirea unor soluții pentru implementarea tele-medicinei, a interesului pentru dotare cu aparatură performantă specifică, schimburi de experiență, digitalizare, protecția și securitatea datelor și informațiilor medicale ale pacienților.
Lansarea unui proiect de cercetare de tip “company-scouting” pentru prezentarea oportunității de colaborare a spitalelor din subordinea CJ Maramureș
Reprezentanții Misiunii Economice ai Ambasadei Israelului în România au promis în urma discuțiilor fructuoase, lansarea unui proiect de cercetare de tip “company-scouting” pentru a facilita contacte adecvate și pentru a prezenta oportunități de colaborare a spitalelor din subordinea Consiliului Județean Maramureș. A fost de asemenea, salutată deschiderea Ambasadei Statului Israel în România privind cooperarea în contextul crizei epidemiologice, fiind subliniată necesitatea unirii eforturilor între națiuni în vederea combaterii efectelor negative ale pandemiei Covid-19.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.