Un nou sezon al webinarelor MERITO în Maramureş

0
33

Joi, 11 februarie, va începe un nou sezon al webinarelor MERITO organizate de prof. Tatiana Cauni de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” Baia Mare, laureat MERITO. Cea de a treia serie a întâlnirilor virtuale va fi concentrată pe teme mari, cum ar fi: colaborare, concepte, aplicaţii agreate de elevi.

• un sezon presărat şi cu câte o Cafenea MERITO Maramureş

Reporter: Când va începe cea de a treia serie a webinarelor MERITO?
prof. Tatiana CAUNI: Am căzut de acord cu profesorii MERITO, care mă ajută în coordonarea Sezonului trei (Coziana Zaharia – Bucureşti, Antoneta Împuşcatu – Tulcea, Vasilica Găzdac – Bistriţa şi Lucian Oprea – Constanţa), să mai realizăm o serie de webinare, intuind faptul că şi începutul de semestru II de şcoală ne va prinde tot în situaţii diferite pentru noi, online-ul fiind acceaşi variantă de întâlnire pentru profesori. Astfel, am început din ianuarie pregătirea Sezonului trei din Webinare MERITO Maramureş şi ne-am propus ziua de 11 februarie, joi, ora 17, să dăm startul acestora cu provocări noi şi profesori MERITO invitaţi din toată ţara.
R.: Care va fi tematica acestor noi webinare? Dar programul?
prof. T.C.: Faptul că în Sezonul doi am prezentat cum predăm, evaluăm, cum ne organizăm pentru o oră de dirigenţie, în online, utilizând aplicaţii şi instrumente digitale, ne-am gândit ca în acest sezon să ne focusăm mai mult pe teme mari, cum ar fi: despre colaborare, despre concepte, să prezentăm un top al aplicaţiilor plăcute de elevii noştri (nu este o noutate că aproape la fiecare webinar am avut invitaţi şi reprezentanţii elevilor din clasele în care predăm), iar pentru prima întâlnire propunem, celor care vor fi prezenţi, cinci cărţi citite de noi, de la Editura Publica, din care am preluat informaţii utile pentru clasele noastre şi nu numai – MERIT(O) Carte! Ne-am propus ca acest sezon să se întindă până în luna mai, când ne pregătim de bacalaureat cu elevii de clasa a XII-a, un sezon presărat şi cu câte o Cafenea MERITO Maramureş, tot în online.

• ”doar împreună şi prin colaborare putem găsi soluţii bune pentru noi şi elevii noştri”

prof. T.C.: Pentru acest sezon am păstrat parteneriatul cu Casa Corpului Didactic Maramureş, îi mulţumesc Doinei Conta pentru că răspunde de fiecare dată propunerilor mele, dar şi lui Ciprian Borşan, reprezentantul RBL în Maramureş şi preşedintele Maramureş Business Club, pentru că mă susţine în toate propunerile mele pentru Maramureş.
R.: Ce invitaţi se vor regăsi în cadrul acestor noi webinare?
prof. T.C.: Dacă în Sezonul doi am fost o echipă care a susţinut cele opt webinare din septembrie până în decembrie, pentru această parte a anului ne-am propus să aducem cât mai mulţi profesori din Comunitatea MERITO pentru a cunoaşte Comunitatea de profesori din Maramureş şi nu numai. Vom avea profesori de biologie, matematică, informatică, dar şi învăţătoare sau profesori de istorie şi engleză. De asemenea, ştim că foarte multe şcoli din ţară vor avea în acest semestru Şcoala Altfel aşa că ne-am gândit să le oferim cât mai multe idei pentru perioada aceasta. Aşteptăm cu multă plăcere să ne reîntâlnim cu profesorii care timp de două sezoane am legat prietenii virtuale şi de la care am învăţat că doar împreună şi prin colaborare putem găsi soluţii bune pentru noi şi elevii noştri. Mulţumesc pentru că de fiecare dată Graiul Maramureşului a fost un partener bun în susţinerea a tot ce înseamnă educaţie de calitate pentru elevi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.