Informare de la APIA pentru fermieri

0
16

Fermierii vor putea depune cererea unică de plată în perioada 1-15 mai 2021, fără a se prezenta la centrele județene sau locale APIA. Vor completa o singură cerere, chiar dacă utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. Dar mai întîi trebuie să meargă la primărie și la medicul veterinar.
Fermierul trebuie să verifice situația înscrierii parcelelor în Registrul agricol de la primăria pe raza căreia se află terenul. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie transmise electronic, pe adresa de e-mail a centrului APIA. Apoi fermierul își va actualiza parcelele agricole, zonele de interes ecologic și toate informațiile din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicație).
Dacă fermierul deține animale în exploatație, are obligația să se asigure că datele acestora sînt actualizate în Registrul Național al Exploatațiilor (completat de medic veterinar concesionar, de o asociație sau de el însuși, dacă este utilizator SNIIA) și apoi trebuie să se adreseze centrului județean sau local al APIA, în vederea completării declarației din aplicația dedicată sectorului zootehnic. Atenție, acest lucru îl face înainte de accesarea IPA Online.
În cele din urmă, un funcționar APIA va contacta fermierul în vederea închiderii electronice a cererii și pentru programarea acestuia în vederea semnării cererii și a declarațiilor atașate acesteia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.