Sighetu Marmației • Locuințele sociale, pe primul loc

0
14

Audiențele primarului Sighetului, Vasile Moldovan, cu cetățenii municipiului au fost stabilite în fiecare zi de marți, între orele 10 – 12. În data de 16 februarie, s-au înscris în audiență 26 de cetățeni.
Dintre aspectele semnalate cele mai importante au fost legate de: solicitări de locuințe sociale sau apartamente ANL, în special de către persoane care provin dintr-un sistem instituționalizat de ocrotire socială; condiții improprii de locuit în imobile puse la dispoziție cu destinația de locuințe sociale; necesitatea racordării la apă și canal în zona Valea Hotarului; posibilitatea de a reabilita spațiul deținut cu chirie de la Primăria Sighet, sau condiții de cumpărare a unui astfel de spațiu; solicitarea de spațiu pentru activități nonprofit în interesul comunității; tulburarea repetată a liniștii locatarilor dintr-un bloc de locuințe; racordarea la gaz metan a imo­bilelor de pe strada Solovan (peste 50 de imobile); sancțiuni aplicate de Poliția Locală; posibilitatea colectării taxei de salubrizare prin asociațiile de proprietari; obținerea actelor de proprietate pentru terenurile aferente caselor de locuit; probleme legate de întreținerea străzilor și oportunități de asfaltare a acestora; acordarea de sprijin financiar pentru refacerea unei case distruse în urma unui incendiu.
„Voi încerca, împreună cu aparatul de specialitate, să identific punctual soluții. Rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetă­țenii constituie pentru noi o prioritate” – a spus primarul Vasile Moldovan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.