5 milioane lei pentru parc industrial, 62 milioane lei pentru pârtia olimpică din Borșa

1
124

La sediul PNL Maramureș a avut loc conferința de presă organizată de președintele Ionel Bogdan, alături de senatorul Cristian Niculescu Ţâ­gârlaș și deputatul Călin Bota.
Tema principală a vizat investițiile în Maramureș. Astfel, în bugetul pe anul 2021, pentru județul nostru a fost alocată suma de 5 milioane lei pentru prima etapă (studiu de fezabilitate, achiziția de terenuri, partea de proiecte și utilități) pentru primul parc industrial și suma de 62 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la pârtia olimpică de la Borșa, bani alocați de Guvernul Cîțu.
Ionel Bogdan: „Ceea ce ne dorim pentru Maramureș sunt investițiile, pentru că acestea constituie motorul economiei. Parcurile industriale mi le-am asumat încă din campania electorală din 2020. Am spus că vom face un parc industrial, cel puțin. Guvernul, prin legea bugetului a alocat în primă fază acești bani. Vom accesa și fonduri europene (între 200.000 și 1 milion euro) pentru fiecare parc industrial, infrastructură, utilități și pentru granturi. Tot prin legea bugetului a fost alocată suma de 62 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la pârtia olimpică de la Borșa. Alt obiectiv important este Barajul Runcu unde am alocat anul acesta 20 milioane de lei, în prima etapă. S-au alocat bani, tot pe legea bugetului de stat pentru managementul deșeurilor în Maramureș, un subiect fierbinte care nu a fost rezolvat ani la rând. Vom funcționa 2, maximum 3 ani pe o platformă temporară, până când va fi finalizat proiectul de la Fărcașa-Sârbi”.
Casa Tineretului este de asemenea un alt proiect pentru care se va primi finanțare în cel mai scurt timp. Fie prin CNI, fie prin accesare de fonduri europene. Valoarea investiției este de aproximativ 20 milioane euro – a subliniat Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș. (o.m.)

1 COMENTARIU

  1. Managementul deseurilor in Maramures este o veche problema de care s-au ocupat in mod stralucit fostii presedinti ai Consiliului Judetean Maramures Man si Zetea,ca sa nu ii citez decat pe cei 2 care la vremea lor se laudau cu aceasta realizare. Imi este teama ca si actualul presedinte Bogdan face acelasi lucru,doar vorbe goale si la sfarsitul mandatului sau sa fim in aceiasi situatie.Personal sunt ferm convins ca toti acesti domni nici macar nu le-a pasat decat de propriile interese si nicidecum de problemele oamenilor,desi cica sunt inregimentati politic diferit.Vedeti de ce mai mult de jumatate din cetatenii romani refuza sa mai voteze,fiindca le este lehamite de acesti mincinosi.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.