Ziua mondială a luptei împotriva exploatării sexuale

0
34

Sclavia sexuală este un fenomen care se petrece chiar lângă noi și presupune exploatarea femeilor și copiilor, în vederea întreținerii de relații sexuale cu scopul de a obține câștiguri în bani. Este una dintre cele mai profitabile afaceri ilegale întâlnită atât în țară cât și peste hotare și poate lua forma prostituției, pornografiei și a traficului sexual cu femei și copii.
Victimele exploatării sexuale, implicit a traficului de persoane provin în special din zone cu oportunități pentru educație și locuri de muncă limitate.
Dacă educația și statutul economic al acestora s-ar îmbunătăți, posibilitatea exploatării lor s-ar reduce.
De asemenea dacă nu ar mai fi cerere pentru servicii sexuale, atunci din nou fenomenul ar intra în declin. Dar din cauza unei mentalități greșite, cum că aceste fete/femei sunt acolo pentru că așa doresc ele, se ajunge la crearea unui cerc vicios. Există cerere, se face rost de ofertă, există ofertă se consideră că e benevolă și se ajunge iar la cerere.
O formă de cerere este turismul sexual( călătorii cu scopul de a beneficia de servicii sexuale). Aceasta este o industrie de miliarde de dolari care încurajează în mod direct exploatarea femeilor și a fetelor. Multe agenții care promovează acest gen de turism își atrag clienții cu promisiunea de a fi așteptați la destinație de fete tinere.
Acțiuni de prevenire și limitare a infectării
La activitățile desfășurate joi, 4 martie, au participat 119 de polițiști din cadrul IPJ, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și reprezentanți ai ISU, ANPC, DSVSA, OPC și ITM.
În cadrul celor 11 acțiuni punctuale au fost verificate 64 societăți comerciale / persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1.524 persoane, au fost verificate 167 mijloace de transport, din care 23 de transport public.
În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale de peste 11.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.