🕮 Lecții de învățat 🕮 Ce se întâmplă cu noi?

0
76

Mă întreabă unul dintre cei care citesc această rubrică. Și continuă: Trăim paradoxuri, încât îți vine tot mai des să te întrebi: ce se întâmplă cu noi? Ne-am întors cu spatele la trecut și privim viitorul cu… ochii închiși! Ne lamentăm și nu facem nimic. Dăm vina pe alții, ca și când am fi străini de ceea ce se întâmplă!
S-a schimbat ceva de la Unirea cea Mică, sau de la Unirea cea Mare? Sau măcar de la Caragiale încoace? Simțim cu fiecare an, și mai ales ciclu electoral, cum se promovează, pe scară ierarhică, incultura, șmecheria, fuga de muncă, corupția, obrăznicia funcționarului public, lipsa de educație și cultură, la toate nivelurile.
Primează banul și nu valoarea și, ce e mai trist, cei aleși ne sunt prezentați ca salvatori ai națiunii. Care vor schimba țara și viața. Iar țara și viața, bietele, se zbat să rămână într-un echilibru precar. Trăim o realitate plină de paradoxuri, de carieriști și de ariviști. Care promit marea cu sarea și rămân doar la acest stadiu, întrucât nici nu pot și nici nu vor să facă mai mult. Au grija averii proprii și a familiei restrânse. Familia cea mare și țara nu sunt treaba lor.
Aceste rânduri sunt doar secvențe. Și au legătură cu realitatea. Și cu întrebarea din titlu!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.