Scandal în Primăria Sighetu Marmației • Primarul a cerut dizolvarea Consiliului Local!

0
110

Disputele politice între executivul Primăriei Sighetu Marmației și Consiliul Local par că nu se mai sfârșesc. Primarul Vasile Moldovan a anunțat că a acționat în instanță Consiliul Local, cerând dizolvarea acestuia.

De cealaltă parte, viceprimarul Daniela Onița Ivașcu și cei 13 consilieri locali – PNL, USR PLUS, UDMR, PMP și PRO România – spun că cererea de dizolvare a legislativului primăriei nu este justificată.

„În data de 2 aprilie, în calitate de primar al Municipiului Sighetu Marmației, am solicitat Tribunalului Maramureș, Secția de contencios administrativ și fiscal, să se constate dizolvarea de drept a Consiliului Local Sighetu Marmației, motivat de faptul că în patru luni consecutiv au fost convocate cinci ședințe de Consiliu Local în care nu s-a pronunțat nicio hotărâre. Asta în condițiile în care art. 143, al. 1, lit. b din Codul Administrativ prevede trei ședințe. Au fost supuse dezbaterii Consiliului Local, în cele 5 ședințe extraordinare, proiecte de hotărâre care vizau în principal reorganizarea primăriei și a serviciilor din subordinea Consiliului Local, majoritatea consilierilor locali votând împotriva acestor proiecte, generând un blocaj instituțional” – a explicat primarul Vasile Moldovan.
De partea cealaltă, consilierii nu sunt de acord cu primarul și se vor apăra la judecată.
„Referitor la acțiunea în instanță prin care primarul municipiului Sighetu Marmației a cerut Consiliului Local, alături de cei 13 consilieri locali PNL, USR PLUS, UDMR, PMP și PRO România, ne-am rezervat dreptul de a ne apăra în dosar în virtutea unui proces echitabil, a respectării dreptului la apărare, a aflării adevărului, a justei soluționări a cauzei. Facem precizarea că în perioada menționată în acțiunea în instanță, respectiv decembrie 2020-martie 2021, Consiliul Local a adoptat 49 de hotărâri și nu cum se susține în respectiva acțiune „nicio hotărâre în ultimele 4 luni calendaristice”. Numărul mare de hotărâri adoptate, respectiv 49, este dovada faptului că avem un Consiliu Local funcțional care își desfășoară activitatea potrivit legii. Personal, apreciez acțiunea în instanță formulată într-un mod tendențios și cu rea-credință și nu în ultimul rând ca un atac la democrație” – a spus viceprimarul Daniela Onița-Ivașcu.
Ca o concluzie, aceste dispute nu sunt benefice nimănui și creează un blocaj administrativ în Primăria Sighet, ultimul lucru de care nu mai avea nevoie municipiul în acest moment.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.