Primul recensământ agricol, în condiții de pandemie

0
20

A rămas mai puțin de o lună până la începerea recensământului general agricol. Mai exact, în 10 mai, va demara această acțiune. Deocamdată se fac instruiri cu recenzorii care vor colecta datele despre exploatațiile agricole din județ. Oficialii Direcției Județene de Statistică Maramureș fac apel la populație să nu refuze primirea recenzorilor, chiar dacă este pandemie, deoarece vor fi respectate toate măsurile de siguranță.
În județul Maramureș vor fi 585 de recenzori din care 115, recenzori-șefi. Toți vor primi tablete pe care vor înscrie datele colectate în teren.
Vor fi recenzate peste 104.000 de exploatații agricole, câte au reieșit în urma ultimei anchete structurale în agricultură, de acum trei ani, având în vedere că această acțiune e programată o dată la trei ani. Maramureșul figurează în top 5 cu cele mai multe exploatații agricole, a declarat directorul adjunct al Direcției Județene de Statistică Maramureș, Marius Pop.
Recensământul agricol va evidenția schimbările care au intervenit de la recensământul agricol din 2010, referitoare la caracteristicile structurale ale exploatațiilor agricole, de la suprafețele utilizate până la efectivele de animale, persoanele care lucrează în agricultură, măsurile de dezvoltare rurală etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.