Bugetul pentru drumurile județene se lasă așteptat

1
159

Investițiile pe drumurile județene din Maramureș se lasă așteptate. Deși ne aflăm la jumătatea primăverii, bugetul județean pentru drumuri nu a fost încă aprobat. Întârzierea este pusă pe seama faptului că bugetul național a fost stabilit mai târziu ca în alți ani. Din primele informații reiese că banii pentru investiții vor fi mai puțini. În consecință, prioritate vor avea lucrările de întreținere.
În următoarea ședință de Consiliu Județean, care ar putea avea loc săptămâna viitoare, urmează să fie alocat și bugetul pentru drumuri județene. Abia după aceea se va putea vorbi despre obiectivele autorităților județene în ce privește lucrările pe sectoarele de drum din județ. Oficialii societății Drumuri și Poduri Maramureș spun că diminuarea bugetului județean la acest capitol e una însemnată, așa că, investițiile cu bani de la județ vor fi eliminate de pe lista cu lucrările programate pentru 2021. Totuși, se speră într-o rectificare pozitivă. La ora actuală, drumarii maramureșeni au intervenții punctuale.
„Am avut acea surpare veche de la Suciu, aici se lucrează la proiectul de refacere a drumului și de susținere a versantului. Așteptăm finanțare de la Guvern, pe calamitate. Documentația a fost trimisă de la CJSU. Proiectanții și experții de la Universitatea din Iași au fost în zonă și lucrează pe documentație. Am avut la Preluca Nouă, o surpare, datorită ploilor, drumul ce face legătura cu Copalnic Mănăștur. Mai lucrăm la șanțuri, decolmatări, la podețe, plombări, la curățire de nisip, tăiere de acostamente etc.”, a spus directorul SC Drumuri și Poduri Maramureș, Emil Marinescu.
Din vara acestui an, în subordinea societății de drumuri județene va trece și drumul Baia Sprie-Bârsana. În luna iunie va expira perioada de garanție, perioadă până la care deficiențele care se ivesc pe acest tronson trebuie remediate de firma Diferit, cea care s-a ocupat de lucrările propriu-zise.

1 COMENTARIU

  1. Marinescule!!!! Mangalita!!!Du-te in pensie traseistule! Ti-ai tras drum pana acasa, ce mai vrei? Voi chiar nu aveti pic de demnitate? Politicianul lui Peste!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.