Din Vişeu până în Borşa, urmărire „ca-n filme” şi focuri de avertisment

0
47

– autospeciala Poliţiei avariată –
Miercuri seara, la ora 22.50, poliţiştii din Vişeu de Sus au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, având direcţia de mers Vişeu de Sus spre Moisei.
Conducătorul auto nu a respectat semnalele poliţiştilor, continuându-şi deplasarea cu viteză mărită.
Poliţiştii au urmărit autoturismul în cauză, folosind semnalele acustice şi luminoase, pe o distanţă de aproximativ 30 km, până în zona Complex Turistic din Borşa.
La un moment dat, conducătorul autoturismului ar fi frânat brusc, iar, în urma unui viraj la stânga, a intrat în coliziune cu autospeciala de poliţie.
Unul dintre poliţiştii aflaţi în autospecială a folosit armamentul din dotare, efectuând un foc de avertisment în plan vertical, după care două focuri asupra pneurilor autoturismului.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că, la volanul autoturismului, se afla un bărbat, de 65 ani, din Borşa, care nu deţine dreptul de a conduce.
Conducătorul autospecialei de Poliţie a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind „zero”, iar în cazul bărbatului, de 65 ani, a rezultat o concentraţie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma evenimentului, a rezultat atât avarierea autospecialei cât şi a autoturismului.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.