În Borșa • 13.000 de somații trimise restanțierilor la bugetul local

1
53

Primăria Orașului Borșa are de recuperat sume considerabile din restanțele pe care unii le au la bugetul local, de ani de zile, prin neplata obligațiilor fiscale.
Pentru această acțiune, administrația locală a trimis peste 10.000 de înștiințări datornicilor: „Taxele și impozitele locale nu s-au mărit în Borșa. Nu e corect să le majorezi, cât timp ai persoane care nu și le-au plătit. Când ajungi la un procent de 95% din impozite încasate și tot nu-ți ajung banii, atunci poți să mergi pe mărirea de taxe. Deci, întâi trebuie să colectezi restanțele de pe ani de zile și abia apoi operezi o creștere. Ultima majorare s-a făcut în 2014, când prin Codul fiscal a fost impusă creșterea cu 16%. În acest an s-au trimis 13.000 de somații către restanțieri. Ei au beneficiat și de scutirea penalităților”, a explicat Ion Sorin Timiș, primarul din Borșa.

1 COMENTARIU

  1. mi se pare foarte corect ,deoarece sunt uni care de ani de zile nu platesc impozit la primaria borsa , acest lucru am constatat si eu acum 2 ani la o verificare ampla!!
    in ce ma priveste pe mine ,am platit acum 2 ani in mediul onlain care era mult mai accesibil doar cu CNP,acum este mai greu ,trebuie sa ai telefon android ,trebuie sa descarci aplicatia AVANSIS MOBILE,trebuie sa te înregistrezi în aplicatie,trebuie email si este imposibil pentru un Cetatean simplu sa faca acest lucru !!
    În ce ma priveste impozitul și eu am primit somatia deorece am uitat anul trecut sa platesc ,acum lucrez la remedierea situatiei ,”DATI CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI ” BN 07-05-2021

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.