Infrastructura școlară a Liceului din Seini, modernizată

0
31

Infrastructura școlară a Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini se modernizează astfel ca procesul educațional să se desfășoare în condiții optime, aducând un plus de calitate în formarea personală și profesională a elevilor săi, ca viitori specialiști pe piața muncii, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.
Unitatea de învăță­mânt din Seini a obținut, în anul 2020, un grant din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul programului de finanțare destinat liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol. Scopul acordării acestui sprijin financiar este de susținere a dezvoltării bazei materiale a unității de învă­țământ. Durata implementării proiectului este de 3 ani. După primul an de derulare, s-au înregistrat primele rezultate: înființarea și dotarea a trei laboratoare de specialitate (agricultură-horticultură, chimie-medicină veterinară și fizică-mecanică). Anul acesta vor fi realizate, în incinta liceului, două solarii moderne, construite și dotate la standarde europene (cu ecran de umbrire, sistem automatizat de ventilație, sistem de încălzire și irigație etc.).
În 2022, ultimul an de derulare a proiectului, baza materială a unității de învățământ va fi îmbogățită prin înființarea unei livezi mixte de pomi fructiferi, pe o suprafață de un hectar, în cadrul fermei didactice a școlii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.