Bani prin Măsura 15 silvomediu

0
23

În perioada 1 martie – 17 mai 2021, s-a desfășurat a patra sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat din cadrul Măsurii 15 – “Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, Submăsura 15.1 – „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, cu o alocare financiară pe țară de 22,3 milioane euro.
Măsura urmărește creșterea stabilității pădurilor, creșterea serviciilor de mediu oferite de acestea, reducerea intervențiilor silvotehnice în pădure, promovarea tehnologiilor de exploatare a lemnului cu impact redus asupra solului, acoperirea pierderilor de venit și costurilor suplimentare suportate de deținătorii de terenuri forestiere care încheie angajamente voluntare pe o perioadă de 5 ani.
La Garda Forestieră Cluj, de care aparține județul Maramureș, au fost depuse 76 de dosare tehnice pentru verificare și avizare de către comune, composesorate, parohii, școli și persoane fizice, din care 75 de dosare au fost avizate, pentru suprafața de 80.406 ha. • Din județul Maramureș, sînt 12 dosare, pentru 4.645 ha de pădure, cu angajament semnat pe 5 ani. Ne-a informat Garda Forestieră Cluj.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.