În Maramureș – 187 de pensiuni agroturistice

0
122

La ultima statistică, existau 3.022 de pensiuni agroturistice – informează Academia de Științe Agricole și Silvice. Județul Brașov are 379 de pensiuni agroturistice, fiind urmat de Suceava (249), Harghita (229) și Maramureș, cu 185 de agropensiuni.
La polul opus, cu mai puțin de 4 pensiuni, sunt județele din sud: Giurgiu, Călărași, Olt, Galați, Teleorman, Ialomița, Ilfov și Brăila.
Agroturismul oferă servicii populației urbane dornice de reconectare cu natura, tradițiile și obiceiurile locale. Un factor cu influență pozitivă asupra turismului rural a fost finanțarea europeană prin PNDR, program care a sprijinit înființarea și dezvoltarea activităților neagricole în spațiul rural, contribuind la dezvoltarea economică a acestuia.
În Sat Șugatag, a fost recent dată în funcțiune pensiunea agroturistică Conacul lupilor. Primii turiști au fost de Paști, 14 persoane din București (au văzut pe internet reclama și au rezervat locuri).
Turiștii, câteva familii cu copiii, au fost duși la stână, la biserică (îm­brăcați cu toții în costum popular maramureșean), au petrecut Paști de neuitat. Mâncarea este de casă, pensiunea are punct gastronomic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.