Din 1 iulie • Românii vor primi pașaportul de vaccinare

0
104

Începând cu 1 iulie, românii vor primi certificatul verde digital, sau „pașaportul Covid”, așa cum este cunoscut documentul lansat de UE cu scopul de a facilita călătoriile în interiorul blocului comunitar.
Prin urmare, din 1 iulie, românii care s-au vaccinat, care au un test PCR negativ sau care s-au vindecat în urma unui episod de infectare cu noul tip de coronavirus, vor beneficia de eliberarea unui astfel de document, al cărui scop este de a facilita călătoriile în Europa și, posibil, în alte destinații ale lumii.
Potrivit directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale, Ionel-Sorin Bălan „se va accesa un portal. Pe acest portal, persoana care dorește descărcarea unui certificat va furniza câteva date, care vor fi verificate în sistemele informatice… După aplicarea cererii, persoana va primi, în contul personal înregistrat pe platforma informatică, acest certificat”.
Certificatul digital al UE privind COVID va conține un cod QR cu o semnătură digitală care îl protejează împotriva falsificării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.