Nicolae Iuga – 68

0
59

Prof. univ. dr. Nicolae Iuga se află azi la aceas aniversar. Născut în 12 iunie 1953 în Săliștea de Sus, jud. Maramureș, este licențiat în Filosofie al Universității din București și doctor în Filosofie al Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca. A fost profesor la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighet, lector la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, conferențiar și profesor universitar la Departamentul de Științe Socio-Umane al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
În prezent este cercetător științific asociat la Institutul de Filosofie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj-Napoca și membru al UZPR. A publicat peste o sută articole științifice în reviste din România, Austria, Anglia și SUA, precum și un număr de douăzeci și opt de cărți în domeniile filosofie, eseistică, memorialistică și istorie, care s-au bucurat de o anumită notorietate internă și internațională. La edituri din străinătate a publicat un număr de șapte cărți, în limbile engleză, franceză și rusă, iar două dintre aceste cărți au fost traduse și în limbile germană, italiană, spaniolă, portugheză, poloneză și daneză.
A primit Premiul „Ion Petrovici” al Academiei Române, decernat în 2017, pentru lucrarea Din istoria marilor idei etice și pedagogice, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2015. A mai primit Medalia „Distincția culturală”, conferită de Academia Română pentru lucrările din domeniul Filosofiei; Medalia Ordinului „Mihai Vodă” al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului; alte premii și distincții din partea unor instituții și universități din țară și din străinătate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.