Retrocedări culinare • Mămăliga cu cartofi în stil ucrainean!

0
88

Pe o uliță din Poienile de sub Munte, o gospodină ne explică rețeta uneia din delicatesele minorității ucrainene. Mămăliga cu cartofi, o rețetă împrumutată și în Bucovina.
La prima impresie pare un amestec straniu. Nu e…pentru că mămăliga cu pricina devine o pastă, o spumă chiar, cu gust deosebit.
“Se fierb cartofii în apă, pe când sunt fierți bine, se toarnă făina de mălai peste cartofi și apa în care au fiert și se amestecă întruna. Nu spargeți cartofii dinainte, se sparg ei în timp ce amestecați. La final, va ieși o mămăligă fină, cremoasă. Separat, decideți cu ce o mâncați. Cu carne, cu papricaș de ciuperci, sau cu amestec de brânză cu smântână sau o pastă de brânză cu slănină, macianka îi zicem noi” – ne spune gospodina.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.