Jucăriile pot produce tragedii

0
16

Atenţie la cumpărături!
Comisarul-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş, Dacian Manoliu, atrage atenţia părinţilor să fie foarte atenţi atunci când achiziţionează jucării, să citească recomandările de pe etichetă şi să aibă în vedere vârsta pentru care este recomandată jucăria respectivă pentru a se evita tragediile de genul celei produse în acest an în Maramureşul istoric, când un copil de 5 ani a murit după ce s-a înecat cu o jucărie pe care a găsit-o într-un ou de ciocolată.
Micuţul era acasă cu familia sa, înconjurat de cei mai apropiați prieteni, pentru că își serba ziua de naștere. Într-o secundă de neatenție a înghițit o rotiță de jucărie pe care a găsit-o într-un ou de ciocolată. A făcut stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat.
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Maramureş au verificat jucării în valoare de 219.204 lei. Au fost controlaţi 22 de operatori economici. Din totalul acestora, 12 au fost găsiţi cu abateri, fiind date 13 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 avertismente şi 3 amenzi în sumă de 7.000 lei. Au fost oprite temporar de la vânzare jucării în cuantum de 6.514 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.