Primăria Băița de Sub Codru anunță că persoanele din comună care doresc să înființeze un Punct Gastronomic Local (PGL) pot beneficia de cursuri de formare profesională gratuite.
Astfel, pentru a veni în sprijinul gospodăriilor din zona rurală, Agenția națională a zonei montane organizează, în perioada următoare, instruire. Aceasta se adresează tuturor solicitanților de pe întreg teritoriul țării și nu doar persoanelor situate în zona montană. Punctele gastronomice locale sunt unități reprezentate de bucătăriile particulare din incinta locuințelor din mediul rural, unde se prepară și servesc produse culinare, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr de maximum 12 persoane. De asemenea, produsele culinare trebuie preparate din materii prime provenite cu preponderență din producția primară de la nivelul exploatației proprii, precum și de la producătorii locali, sau din unități autorizate/înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Cursurile sunt gratuite și se organizează la cererea unui număr de minimum 10 cursanți. Acestea se derulează pe durata a 4 zile, cu un total de 24 ore și sunt finalizate prin acordarea unui atestat de participare. Modul de organizare este cu prezență fizică la sala de curs, sau în sistem online, în funcție de grupe, solicitanți și evoluția pandemiei. Înscrirerea se poate face total online, sau la sediul agenției.