Băimăreanul Horea Nașcu, un promotor al protejării cursurilor de apă

0
89

A mai rămas doar o săptămână până la momentul în care lectorul universitar Horea Nașcu va porni cu barca spre kilometrul 0 al Dunării, urmând să străbată timp de circa 40 de zile cu barca un traseu de peste 2.200 de kilometri pe cele cinci râuri: Săsar, Lăpuș, Someș (România, Ungaria), Tisa (Ungaria, Serbia), respectiv Dunăre (Serbia, România).
Scopul acestui inedit proiect îl reprezintă sensibilizarea omului asupra protejării mediului înconjurător, cu tot ce înseamnă el, inclusiv a tuturor cursurilor de apă (o comoară pentru întreaga omenire).
Extrem de inventiv și perspicace, pasionat și de trenuri Lego, lectorul universitar Horea Nașcu a reușit în urmă cu aproape patru ani să stabilească un record mondial, cu o construcție în spirală pe 22 de niveluri și 2,80 metri înălțime a unui traseu ce simboliza traversarea orașului Ninjago. Interesul pentru acest succes internațional în materie de construcții Lego a fost rapid mediatizat de renumitul vlogger de trenuri Lego, Bananenbuurman din Olanda, care a venit special la Baia Mare pentru a realiza o serie de filme cu această construcție. Informație furnizată de Alin Boțioc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.