Loc de joacă dedicat copiilor cu dizabilități în Parcul Central

0
47

Proiectul, inițiat de primarul Cătălin CHERECHEȘ, a primit votul consilierilor locali în ședința din 21 iulie.
„Dorim să asigurăm copiilor cu dizabilități drepturi egale în abordarea spațiilor publice destinate relaxării și jocului, sens în care, în Parcul Central, pe o suprafață generoasă de aproape 500 de metri pătrați, vom construi un loc de joacă dotat cu echipamentele cele mai performante și utile pentru copiii care au alte abilități decât avem noi. Ne dorim ca în acest fel să aibă, într-un loc protejat, dar și într-un mediu frumos, posibilitatea să își petreacă timpul liber alături de părinți. Consider că este un lucru care ține de civilizație ca în oraș să avem astfel de facilități” – a precizat primarul Cherecheș.
Locul de joacă va dispune printre altele de un carusel, hintă integrativă, aparat fitness – stație tragere, balansoar special, aparat fitness pentru umeri și brațe și ansamblu de joacă, toate adaptate pentru a răspunde nevoilor specifice.
Acest demers are și sprijinul tinerilor de la Rotaract Baia Mare, care vor dona municipalității echipamentele destinate realizării acestui loc de joacă și unde, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, vor fi desfășurate zilnic activități specifice nevoilor acestei categorii speciale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.