Vacanțe dificil de onorat • S-au epuizat locurile din avion și de pe litoral

0
161

Apetitul maramureșenilor pentru vacanțe e la cote maxime în această perioadă. Cererile turiștilor sunt greu de onorat pentru că avioanele ce pleacă din Baia Mare sau Cluj spre destinații ca Egipt sau Turcia sunt ocupate la maximum. Nici pe litoralul Mării Negre nu mai sunt locuri. “E full”, după cum au concluzionat agenții de turism.

Singura soluție pentru maramureșenii care vor să plece în concediu este să își amâne plecările pentru jumătatea acestei luni sau măcar după data de 10 august. „Nu sunt locuri pentru perioada imediat următoare. Sunt ocupate avioanele din Baia Mare, dar și cele din Cluj. Chiar dacă fiecare țară are propriile reguli, cetățenii sunt dornici să își petreacă vacanțele în țară și în străinătate. E foarte dificil să mai putem oferi vacanțe pentru perioada imediat următoare. De exemplu, azi, un domn ne-a cerut să îl ajutăm cu un sejur pe litoralul Mării Negre. Nu am găsit niciun loc. După 10 august se mai eliberează”, a punctat reprezentanta unei agenții de turism din Baia Mare, Daniela Grigorescu. În continuare, în topul preferințelor maramureșenilor rămân vacanțele din Turcia și Egipt. În prezent, un sejur pentru două persoane în Egipt costă în jur de 1.200 euro, iar în Turcia 1.400 euro. Și Grecia rămâne favorită la capitolul concedii.
Daniela Grigorescu a mai arătat că au apărut ofertele și pentru toamnă. În continuare, din Baia Mare vor exista zboruri pentru Egipt. Din Cluj, apare din noiembrie avionul ce asigură legătura cu Zanzibar. De asemenea, pentru cei dornici de vacanțe exotice vor exista pachetele turistice pentru Thailanda, în perioada sărbătorilor de iarnă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.