Acțiune a Serviciului Județean Salvamont Maramureș

0
274

Un alergător montan care a suferit un accident la coloană în urma unei căzături în timpul unui antrenament în zona Vf. Mogoșa a solicitat ajutor prin 112.
Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș s-a deplasat în zona menționată (la aproape 50 metri de Vf. Mogoșa). S-a solicitat în sprijin pentru extracție inclusiv elicopter de la IGAV din cauză că nu era acces auto pe o porțiune destul de lungă. Elicopterul a sosit de la Jibou. Echipajul de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș a ajuns la accidentat. Acesta era conștient. I-a fost acordat primul ajutor și a fost pregătit pentru a fi extras și transportat împreună cu echipele de suport în zona în care elicopterul poate ateriza pentru a fi preluat de acesta și transportat la unitatea medicală de urgențe.
Accidentatul, un bărbat de 39 ani, a fost predat echipajului SMURD de pe elicopterul de la POA Jibou și a fost transportat la unitatea medicală din Baia Mare pentru investigații. Acțiunea s-a încheiat cu succes. SPJ Salvamont Maramureș mulțumește colegilor lor de la IGAV, POA Jibou: Lt. cdor Hălmăgian Victor, Cpt. Dragne Alexandru, Medic Sas Andreea, Asistent Pantya Csaba pentru ajutorul acordat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.