Vlad Man și Rareș Ember, doi tineri maramureșeni admiși la New York Film Academy

0
794

Vlad Man, în vârstă de 19 ani, este din Remetea Chioarului și a absolvit Colegiul de Arte Baia Mare. Este pasionat de artă de la 11 ani, iar în prezent studiază Musical Theatre la Școala de Canto PS Academy din Baia Mare.
Are deja la activ mai multe premii obținute la diferite competiții muzicale din țară și din străinătate. Recent, s-a întors cu premiul al II-lea de la un festival de muzică din Macedonia. Colegul său, Rareș Ember, are 18 ani și este din Baia Mare. Ambii tineri au fost admiși la Academia de Film din New York unde vor studia din această toamnă „musical theatre”.

Din Baia Mare… pe Broadway

R: Ați ajuns să studiați un domeniu mai puțin pus în valoare în România, musicalul. Cum ați ajuns la acest domeniu?
V. M. : Da, am ajuns să studiez musicalul, deoarece am simțit că mereu mă definește genul de muzică unde pot fi eu însumi. Acest segment al artei mă definește, atât ca fire, cât ca și trăire. Nu sunt o persoană care să stea pe scenă în timp ce cântă fără să se miște, sunt genul de persoană care dorește pe cât posibil să transmită emoția publicului și să-l facă să se ridice în picioare, să danseze cu mine. Arta musicalului e una foarte controversată, este me­reu într-o continuă mișcare și îți oferă posibilitate la nenumărate emoții și stări.
R.E.: Musicalul este îmbinarea perfectă între cântec, dans și joc actoricesc. Studiind musical, le înveți pe toate, devenind astfel un artist complet. Acesta este motivul alegerii noastre.
R: Anul acesta ați reușit o performanță aparte și anume ați fost admiși la Academia de musical din New York…
V. M.: Această instituție, respectiv New York Film Academy, este cea mai bună facultate din lume pe domeniul musical, film etc. La această facultate eu o să urmez cursurile de Acting și Musical Theatre, în termeni mai uzuali o să îmi perfecționez stilul de a cânta și nu numai, pentru a reuși să ajung pe Broadway.
R.E.: Studenții care se înscriu la New York Film Academy lucrează direct cu instructori care au apărut în numeroase producții de pe Broadway și în turnee, teatru regional de top, operă, filme de succes și emisiuni de televiziune. Atrăgând actori de teatru muzical din întreaga lume, New York Film Academy oferă studenților posibilitatea de a-și perfecționa abilitățile de actorie, cântat și dans cu profesioniști din domeniu (agenți, regizori de casting, coregrafi, compozitori, regizori, producători) pe piața de teatru muzical, numărul unu din lume.
R: Ce intenționați să faceți după ce veți termina academia americană?
V.M.: Noi, deja predăm canto/actorie la PS Academy, învățând cursanții tot ceea ce noi am învățat în acești 2 ani de pregătire intensivă. Ne dorim să aducem în Baia Mare conceptul de spectacole de Musical în stilul Broadway, fiindcă este mare nevoie.
R: Dacă ar fi să aduceți în arta din România un concept american, ce ați promova?
R.E.: Conceptul American există la noi, cel puțin în materie de școală de musical, noi, Școala de Canto PS Academy din Baia Mare, suntem partener Broadway, oferind o experiență internațională, accentul fiind pus pe pregătire vocală, actorie, coregrafie și foarte multă dezvoltare personală.

Palmares bogat de premii

R: Ați avut și câteva participări la competiții de gen de unde ați revenit cu premii…
V. M.: Pe parcursul celor doi ani de pregătire intensivă la PS Academy (inclusiv în pandemie) am reușit să particip la numeroase festivaluri de muzică (atât naționale, cât și internaționale) câștigând nenumărate premii, printre care: Premiul de Excelență (Shine Arts Contest), Premiul I (Angel Voice International Festival Online Edition – Belgrad, Serbia), Trofeul Adolescent (Octombrie pe Portativ 2020), Trofeul Adolescent ( Supervedete de Dragobete 2021) și Marele Trofeu al Festivalului Arts Combat Festival (15-16 Mai 2021). La acest festival am fost singurul participant cu media 10 pe linie la ambele categorii (pop românesc și pop internațional), aducând astfel Trofeul Festivalului din Vaslui în Baia Mare! Totodată, în decursul acestor 2 ani am fost singurul român acceptat în proiectul The Prince of Egypt, The Musical, susținut de teatrul Dominion din Londra, Anglia.
R.E.: Împreună cu Vlad ca și trupa (Boyz2Rap), avem numeroase premii și trofee la categoria duete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.