Ziua Mondială a Siguranței Pacienților

0
13

• Tema zilei: “Îngrijirea sigură a mamei și nou-născutului”
Ziua Mondială a Siguranței Pacienților a fost înființată pentru a îmbună­tăți înțelegerea globală a siguranței pacienților, pentru a spori implicarea publicului în siguranța asistenței medicale, a promova acțiuni globale, a spori siguranța și a reduce daunele pentru pacienți.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă toate părțile implicate în domeniul siguranţei pacienţilor să „acționeze acum pentru o naștere sigură și respectabilă”, iar tema zilei este „Îngrijirea sigură a mamei și nou-născutului”.
Este nevoie de servicii sigure și de calitate din partea profesioniștilor calificați din domeniul sănătății.
Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dr. Alexandru Oros, a declarat: “Misiunea Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş este de a identifica şi a soluţiona nevoile pacienţilor prin furnizarea unor servicii medicale de calitate, bazate pe competenţă, eficacitate, transparenţă, echi­tate, eficienţă. În centrul atenţiei noastre este determinarea unei atitudini şi a unei mentalităţi mai accentuate spre calitate prin identificarea oportună a neconformităţilor şi deficienţelor în activitate, care constituie o piedică în faţa atingerii obiectivelor strategice ale spitalului. În semn de respect, suntem invitați să purtăm un obiect vestimentar sau un accesoriu de culoare portocalie, aleasă de Organizația Mondială a Sănătății ca simbol al acestui eveniment”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.