Vaccin antigripal pentru aproximativ 2 milioane de persoane

0
52

Autoritățile au încheiat un contract, iar dozele vor fi livrate în perioada următoare. Vaccinul poate fi folosit și de persoanele vaccinate anti-COVID.
Pentru sezonul rece, Ministerul Sănătății intenționează imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire prin utilizarea unui număr de aproximativ 2 milioane de doze de vaccin gripal.
Ministerul a încheiat semnarea contractului în baza căruia vor fi livrate primele 300.000 doze de vaccin gripal, iar în perioada imediat următoare vor fi livrate alte 1.000.000 de doze pentru continuarea imunizărilor.
Repartiția dozelor de vaccin către direcțiile de sănătate publică se va face în mai multe tranșe, iar acestea vor trimite dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie și unităților sanitare în vederea începerii imunizărilor.
În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide.
Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătății se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi. Conform medicilor, o persoană care s-a vaccinat anti-COVID și face parte din categoriile la risc poate primi și vaccinul gripal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.