Speranțe mari pentru viitoarele finanțări naționale în Târgu Lăpuș

0
147

Dacă guvernanții se tot laudă ce bani de investiții vor fi, primarii se mulează și… se încurajează să ceară finanțări pe măsură.
Primăria Târgu Lăpuș pregătește proiecte majore de depus:
„Avem proiect pentru reabilitarea a 38 kilometri de drumuri comunale și străzi, cu care am ajunge la 100% grad de asfaltare în oraș și satele aparțină­toare. Apoi, avem modernizare de sediu de Primărie, în două locații. Adaug înființarea de rețele de distribuție apă în satele Inău, Boiereni, Cufoaia, Dumbrava, Dobric, Stoiceni, dar și rețele de canalizare în satele ce au deja apă, adică Rohia, Borcut și Fântânele” – spune primarul Mitru Leșe.
În curs are, în acest moment, reabilitarea iluminatului public stradal în oraș și-n toate cele 13 sate aparțină­toare. Și nu numai…
„Ținta mea este să asigur energie verde la toate instituțiile publice. Se montează panouri fotovoltaice pe spital. Urmează unitatea medico-socială, casa de cultură, Liceul Petru Rareș,
Liceul Grigore Moisil, serviciul de salubrizare și Primăria. Da, e adevărat, panourile vor asigura cam 60% din consum, dar e bine. Campusul de la Liceul Petru Rareș are și centrală cu biomasă” – spune edilul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.