ASSOC- 26 de ani de activitate neîntreruptă în asistența socială

0
75

ASSOC intră peste câteva zile în cel de-al 26-lea an de activitate neîntreruptă în asistența socială. În tot acest timp, specialiștii asociației au creat proiecte de referință și pe cele mai multe le-au impus ca standarde în domeniul asistenței sociale.
Cu fiecare an care trece, serviciile sociale se diversifică și capătă amploare. La creșterea calității serviciilor din cadrul ASSOC, contribuie inclusiv schimbul de informații și de experiență. Astfel, echipa proiectului „CUIB – Căminul unde începe binele” s-a întâlnit cu specialiștii care activează în Centrul de Îngrijire „Pinochio” de la Cărbunari, pe care ASSOC l-a deschis în 2014. Pentru unii dintre membrii echipei, CUIB a fost primul contact cu un asemenea centru și cu beneficiarii acestuia. „Profesioniștii din Centrul Pinochio pot avea o contribuție valoroasă în identificarea de soluții pentru cazurile instrumentate de specialiștii din proiectul CUIB. Prin această acțiune, am încurajat schimbul de cunoștințe și comunicarea deschisă între specialiștii din organizație, prin împărtășirea informațiilor și a ideilor”, a spus Ramona Oprea, managerul de proiect.
Cei mai fericiți au fost însă tinerii din Centrul Pinochio, pentru care orice vizită din afară este o bucurie și orice chip nou le aduce zâmbetul larg pe față. În ciuda dizabilităților pe care le au, beneficiarii de la Cărbunari sunt niște oameni care au vise și dorințe, iar prietenia este un sentiment care nu le lipsește, fiind dornici să ofere și să primească simpatie și respect.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.