„Ie de Maramu’” va avea propriul atelier de creație

2
447

Prin grija Mădălinei Tămaș, tânăra din spatele brandului „Ie de Maramu’”, la Cernești, au început lucrările de renovare a unei case ce va deveni, ulterior, atelier de creație. Aici va fi spațiul de lucru pentru o parte dintre meșterii cu care brandul va colabora și locul în care se vor face evenimente, de la șezători până la ateliere de meșteșugit. Pe de altă parte, atelierul va fi deschis și vizitatorilor.

Reporter: De unde a pornit o astfel de idee?
Mădălina TĂMAȘ: Ne-am dorit dintotdeauna să avem un spațiu în care să ne putem aduna cu meșterii sau, de ce nu, cu alți oameni pasionați de meșteșuguri și artă tradițională. Până anul acesta, gândul părea unul îndepărtat, dar în cele din urmă am decis să ne aventurăm. Într-adevăr, am reușit să găsim o casă, în centrul satului Cernești, pe care ne dorim să ne-o amenajăm drept cuib. Aici va fi spațiul de lucru pentru o parte dintre meșterii cu care colaborăm și locul în care noi vom putea face evenimente, de la șezători până la ateliere de meșteșugit. Pe de altă parte, va fi deschis vizitatorilor, așa că oricine își va dori să ne cunoască va ști unde ne găsește.

R.: Cum își pot aduce contribuţia cei interesați?
M.T.: Suntem abia la început. Curățăm curtea, care este generoasă și de abia așteptăm să ne bucurăm la vară de ea. În interior, va trebui să zugrăvim, să aducem o sursă de căldură și, apoi, să găsim mobilierul potrivit. Mizăm pe sprijinul pe care comunitatea „Ie de Maramu’” ni-l va acorda. Pot să ne susțină pe platforma Patreon, prin donații lunare, dar și prin achiziționarea de produse, veniturile care sunt direcționate spre amenajarea atelierului. Mai mult, noi suntem deschiși și la alte tipuri de colaborări. Pot să se implice prin a dona materiale ce ne pot fi de folos sau chiar participând alături de noi la amenajare.

R.: Pe când preconizați deschiderea atelierului?
M.T.: Ne dorim să începem anul nou în atelier. O luăm cu pași mici, dar cu cât finalizăm mai devreme cu atât ne vom bucura mai tare. Vă dăm de veste și vă așteptăm în vizită de îndată ce suntem gata.

R.: Cu ce articole noi ne încântă, în această perioadă, „Ie de Maramu’”?
M.T.: Că tot a început sezonul rece, ne-am apucat și noi de împletit produse din lână. Am pregătit veste, pulovere și alte câteva lâneturi. N-am încetat nicio clipă din a lucra noi ii și cămeși, așa că e un proces continuu de căutare de obiecte vechi pe care să le recondiționăm sau transformăm. Sunt multe etape de lucru până la lansarea unui nou produs, dar anunțăm asta de fiecare dată pe paginile noastre de social media.

2 COMENTARII

  1. Doamna v-ar place sa aveti „Ie de CERȘEȘTI” in loc de Cernești? Asa nu imi place nici mie sa aveti „Ie de Maramu” în loc de MARAMURES! V-ar sta bine sa face corecturnecesara. Adica Maraamures in loc de Maramu. Mi-ar lua prea mult spatiu sa va explic ce-i cu acest MARAMU!
    O zi buna,

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.