25.000 euro pentru tinerii care își deschid o afacere

0
49

Tinerii maramureșeni, cu vârsta între 16 și 29 de ani, pot primi 25.000 euro în cazul în care doresc să demareze o afacere. Banii europeni sunt oferiți prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș. Condiția pentru accesarea fondurilor este ca tinerii să nu urmeze în prezent o formă de învățământ și să nu fie angajați.
Proiectul “Pregătit pentru viitor” este derulat de AJOFM Iași în calitate de beneficiar al finanțării, în parteneriat cu AJOFM Maramureș, Blue Consulting-SRL și Clemon-SRL. O parte din tineri vor fi ajutați să urmeze un curs de formare profesională, să își găsească un loc de muncă, iar cei care au liceul ori studii postliceale vor fi ajutați să își deschidă o afacere. “Partea de antreprenoriat va fi susținută cu tinerii care au un anumit nivel de studii, liceu, post liceu”, a declarat Ciprian Necula, directorul adjunct al AJOFM Iași.
Oficialii AJOFM Maramureș precizează că “în cadrul proiectului se urmărește susținerea antreprenoriatului prin: dezvoltarea competențelor și aptitudinilor antreprenoriale a 150 de tineri, acordarea de subvenții (microgranturi) în valoare de maximum 25.000 euro pentru afaceri nou înființate și sprijinirea dezvoltării sustenabile a afacerilor prin acordarea de servicii de consili­e­re/consultanță/mentorat/ monitorizare.Pentru a obține finanțarea nerambursabilă, tinerii trebuie să se înscrie la cursul de antreprenoriat. Mai multe detalii despre înscriere și beneficiile pe care le au tinerii care participă la activitățile proiectului se pot afla de la reprezentanții AJOFM Maramureș, la 0262/227.821, interior 237 sau de la Clemon-SRL, tel. 0744424297, recrutare@clemon.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.