„Pădurea” lui Dumitru Gorzo din Ieud, prezentată la New York

1
145

„Pădurea” / “The Forest”, o amplă expoziție semnată de Dumitru Gorzo, este găzduită în Galeria „Brâncuși” a Institutului Cultural Român de la New York până în luna ianuarie 2022.
Peste 50 de lucrări, realizate în tehnici situate la graniţa dintre sculptură și pictură, pun în evidență spiritul inovativ și iconoclast al autorului, interogând, totodată, relația obiectului artistic cu spațiul de amplasament. „Lucrările din ‘Pădurea’ sunt compozite. Au mai multe surse, unele dintre ele se aseamănă, în timp ce altele funcționează ca puncte de plecare pentru ceva nou.

În ansamblu, ca instalație, compozitele au complexitatea unui mediu natural, care este pe cât de familiar, pe atât de surprinzător. Formele sunt brute, haotice și incontrolabile. Au propria lor viață, cumva independente de voința mea. De multe ori încep cu o intenție destul de clară, dar, uneori, au loc modificări în proces. Lucrările din ‘Pădurea’ reprezintă ani de muncă și observație, o acumulare care a început în 2015 şi continuă până astăzi”, afirmă Dumitru Gorzo. Artistul s-a născut în 1975, la Ieud, în Maramureş, iar în prezent trăiește și lucrează în București și în cartierul Brooklyn din New York.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.