Ziua Națională a României

0
63

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, alături de primarul municipiului Baia Mare, prefectul județului, parlamentari și reprezentanți ai instituțiilor militarizate și deconcentrate au adus un omagiu celor care au plătit cu prețul vieții lor pentru libertatea și unitatea țării, cu ocazia Zilei Naționale a României.

La Monumentul Ostașului Român, din Parcul Municipal „Regina Maria”, a avut loc ceremonialul militar și religios în amintirea eroilor care prin sacrificiile lor au împlinit un ideal național. A urmat depunerea de coroane la cele patru busturi din Parcul Mara: I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, George Pop de Băsești și grupul statuar Avram Iancu.
La Șișești a fost prezent vicepreședintele CJ Maramureș, Doru Lazăr, care a depus o coroană de flori la mormântul lui Vasile Lucaciu, personalitate marcantă a vremii, care a luptat pentru drepturile și idealurile românilor din Transilvania și care a pus umărul la înfăptuirea Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918.
După finalizarea manifestărilor militare și religioase a urmat concertul de folclor și cântece patriotice, organizat în Piața Revoluției din Baia Mare și susținut de orchestra și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, Fanfara municipiului Baia Mare, profesorii și elevii Școlii Populare de Artă din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” și de alți cunoscuți artiști de muzică populară. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.